dinsdag 18 december 2012

bolletjes, strengetjes, restjes

Wie regelmatig op Ravelry rondkijkt heeft t vást al gespot: de projecten die gemaakt worden met allerlei kleurtjes, restjes van bollen sokkenwol.
Dekens en sjaals in allerlei kleuren, hoe meer hoe mooier. Er zijn er, die bestaan uit 500 verschillende restjes! Maar ja.... hoe kom je aan zoveel verschillende bolletjes?
Je kunt ze kopen op internet natuurlijk. Er zijn op Etsy en andere webwinkels zaken die inspelen op deze rage en mini- bolletjes (mini skeins)verkopen. Dan hoef je om veel verschillende kleurtjes te hebben geen complete bollen aan te schaffen. En sommigen vragen er een redelijke prijs voor. Maar ga eens rekenen wat zo'n prachtige sjaal of nog groter, zo'n deken gaat kosten? Slik...
Ruilen met breiende vriendinnen is ook een goede optie. Moeten ze natuurlijk wel zelf óók een sokkenwol-tic hebben :-)
Als je een bol sokkengaren koopt (zeker voor een project als we hier bedoelen) heb je al gauw de helft over. En als je die kunt ruilen tegen kleurtjes die je zelf niet hebt... heb je meer variatie voor je geld!
Vandaar ons idee: een ruilclub voor mensen die sokkenwol 'sparen' voor een project! En ja, je mag ook meedoen als je nog nooit een sok gebreid hebt!

We leggen binnenkort uit hoe het een en ander werkt. We werken in principe met gesloten beurzen: met een postzegel en een bobbeltjesenvelop kom je al een heel eind!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten